Nyhet

Lomundal-Konsernet har kjøpt Øverland Transport AS

Lomundal Transport AS har, med virkning fra 01.11.2022, kjøpt 100% av aksjene i Øverland Transport AS.

Øverland Transport utfører i dag landsdekkende transport av industrigasser for Nippon Gases, og innehar sitt hovedkontor på Rjukan i Tinn kommune, Telemark. Selskapet fyller 80 år neste år, teller 36 ansatte og 19 lastebiler, med en årlig omsetning på ca. 55mnok.

Til nå er det andre generasjon som har drevet bedriften (Arild og Runar Øverland), men nå er Arild for lengst oppnådd pensjonsalder og Runar ikke så langt bak. Så da var tiden inne for å se om det kunne finnes en god kjøper som kunne drive selskapet videre i samme ånd. I denne prosessen var de så heldige å bli kontaktet av Lomundal Transport AS, som også var et familieeid selskap, som også drev i samme bransje og med samme tanker om hvordan drive og ta vare på ansatte.

Anne Lise Øverland

Langsiktig på Rjukan

Øverland Transport vil drives videre i samme drakt og fasong, fortsatt med hovedsete på Rjukan. Sjåførstab, drift og ledelse blir med videre, og Bjørnar Lomundal trer inn i rollen som daglig leder i selskapet. Transaksjonen støtter opp under konsernets vekststrategi, styrker aktiviteten innenfor transport av flytende gass og gir et godt fotfeste på Østlandet.

Jeg vet jeg snakker på vegne av alle i Lomundal-konsernet, når jeg sier at det er med stor stolthet og ydmykhet at vi nå overtar stafettpinnen i dette historiske selskapet. Gjennom gode møter de siste månedene, har vi lært Øverland Transport å kjenne som et selskap som deler den samme gode kulturen og det samme verdigrunnlaget som oss selv, noe som lover svært godt for fremtiden. Erfaringen og kompetansen våre selskaper innehar seg i mellom er helt i toppsjiktet, hva angår transport av flytende gasser og logistikk generelt. Nå skal vi, sammen med alle de dyktige medarbeiderne våre, bygge videre på den formidable jobben som familien Øverland har utført over mange tiår.

Bjørnar Lomundal

Lomundal-konsernet retter en stor takk til familien Øverland og Nippon Gases, for tilliten, og ønsker alle våre nye kollegaer hjertelig velkommen på laget.